Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού χαιρετίζει τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις που καλούνται την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου από το μαθητικό κίνημα.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο εθνικισμός  επιχειρεί να κερδίσει έδαφος ανάμεσα στους μαθητές φορώντας την προβιά του «μακεδονομάχου». Εξωσχολικοί φασιστικοί  κύκλοι, σύμφωνα με τις καταγγελίες των μαθητικών συλλόγων και των συλλόγων καθηγητών υποκινούν καταλήψεις στις οποίες κάνουν την εμφάνισή τους ναζιστικά σύμβολα και προκηρύξεις. «Εθνικόφρονες» δημοσιογράφοι και πολιτικοί, που εδώ και χρόνια βάλλουν εναντίον των δίκαιων μαθητικών κινητοποιήσεων, ξαφνικά ανακάλυψαν «την νεολαία που παλεύει» μέσα στις υποκινούμενες εθνικιστικές καταλήψεις.  Οι ίδιοι που όταν τα παιδιά κάνουν καταλήψεις για τα δίκαια αιτήματα του μαθητικού κινήματος επαναλάμβαναν εισαγγελικά πως «οι καταλήψεις είναι παράνομες», σήμερα κάνουν λόγο για «ελληνόψυχους μαθητές» κάνοντας πως δεν βλέπουν τα φασιστικά σύμβολα που είναι ζωγραφισμένα στους τοίχους των υπό κατάληψη σχολείων.

Το φίδι του φασισμού ξεγλιστρά και σέρνεται επικίνδυνα ανάμεσα στους μαθητές, προσπαθώντας να δηλητηριάσει την νέα γενιά με μίσος.Ευτυχώς τα αντανακλαστικά του μαθητικού κινήματος έχουν ως ένα βαθμό λειτουργήσει, με τη νέα γενιά να καλείται να τα οξύνει, ώστε να πατήσει το κεφάλι του φιδιού που πάει να σηκωθεί

Σε κάθε σχολείο και γειτονιά απαιτείται να δοθεί μάχη ώστε ο ανθός και το μέλλον αυτού του τόπου να μην χαριστεί στους υμνητές του μίσους.

Εχθρός δεν είναι ο γείτονας λαός, μα ο ιμπεριαλισμός και ο φασισμός

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *