Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού για το λυντσάρισμα και τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταδικάζει τα φαινόμενα παράνομης, βάρβαρης και απάνθρωπης αστυνομικής βίας που είδε το πανελλήνιο συγκλονισμένο στην υπόθεση του λυντσαρίσματος και της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου. Δεν πρόκειται δυστυχώς για μεμονωμένο περιστατικό. Η αρμόδια υπουργός και η κυβέρνηση είναι υπόλογη καθώς από το 2015 που ανέλαβε την κυβέρνηση δεν έχει κάνει καμιά ουσιαστική αλλαγή στα σώματα ασφαλείας.

Απαιτείται ριζικός εκδημοκρατισμός με κύριους άξονες:

  • Διάλυση φασιστικών, παρακρατικών θυλάκων και μηχανισμών. Κατάργηση διεφθαρμένων υπηρεσιών και τομέων. Άμεση απομάκρυνση των διεφθαρμένων αστυνομικών.
  • Κατάργηση του αντισυνταγματικού π.δ. 141/1991, το οποίο είναι βασική πηγή της αστυνομικής αυθαιρεσίας, αλλά και τροποποίηση όλης της συναφούς αστυνομικής νομοθεσίας.
  • Διακοπή των σχέσεων με όλους τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (Schengen, Frontex, Europol, κ.ά.).
  • Ψήφιση από τη Βουλή νόμων αλλά και καλλιέργεια κλίματος, το οποίο να ευνοεί τις πολιτικές ελευθερίες και την ελεύθερη συνδικαλιστική δράση των αστυνομικών υπαλλήλων.
  • Αναμόρφωση της εκπαίδευσης των υπηρετούντων στα σώματα ασφαλείας ώστε να παρέχεται υψηλό επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο μόρφωσης παράλληλα με την εμπέδωση πνεύματος δημοκρατίας, προσήλωσης στο λαό, στην εθνική ανεξαρτησία και στο Σύνταγμα.
  • Χρειάζεται νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει την οργάνωση, τη λειτουργία και τον προσανατολισμό των σωμάτων ασφαλείας. Δημοκρατική αναμόρφωση του σχετικού ποινικού και πειθαρχικού δικαίου.
  • Δημιουργία νέων, δημοκρατικών δομών, οι οποίες θα καλλιεργούν στενές σχέσεις με το λαό, σχέσεις σεβασμού προς τον πολίτη.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *