Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού για την δίωξη του γγ. της Λαϊκής Ενότητας

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού εκφράζει την αγανάκτησή της για την δίωξη του γγ. της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη. Πρόκειται για μια αυταρχική πράξη που στόχο έχει να ποινικοποιήσει την δράση κατά των πλειστηριασμών, να τρομοκρατήσει όσους πολίτες αγωνίζονται προασπιζόμενοι την λαϊκή κατοικία, αλλά και ευρύτερα να τρομοκρατήσει και να αποτρέψει τους λαϊκούς αγώνες. 

Θυμίζουμε πως είναι πρώτη φορά στη μεταπολίτευση που καλείται κάποιος από υπηρεσία προστασίας του πολιτεύματος, ενώ ακόμα και στην υπόθεση των ναζί της Χρυσής Αυγής δεν έγινε αντίστοιχη παρέμβαση από την εν λόγω υπηρεσία. Πρόκειται για μια υπηρεσία της ασφάλειας που έκανε την εμφάνισή της κατά την διάρκεια του εμφυλίου το 1947(Α. Ν. 509/1947). Μετά την πτώση τις δικτατορίας καμία από τις κυβερνήσεις την μεταπολίτευσης δεν την κατάργησε, με την δράση της να περιορίζεται στο γνωστό ζήτημα των φακέλων της Ασφάλειας, μέχρι τουλάχιστον σήμερα.

Η καταβαράθρωση της δημοκρατίας που έχει υποστεί η χώρα από την υπαγωγή της στα μνημόνια, οδηγεί στο σημερινό κατάντημα της δίωξης πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης. Καθίσταται επιτακτική η ανάγκη:

  1. για τη δημιουργία ενός πλατιού, ενωτικού δημοκρατικού κινήματος υπεράσπισης και διεύρυνσης των λαϊκών ελευθεριών, όπου θα συμμετέχει κάθε δημοκρατικά σκεπτόμενες άνθρωπος – ανεξάρτητα από τις πολιτικές του αντιλήψεις-, οι μαζικοί φορείς των εργαζομένων, τα επιστημονικά σωματεία, οι καλλιτέχνες και άλλοι φορείς
  2. η ρήξη με αυταπάτες και η δημιουργία ενός λαϊκού, πατριωτικού, δημοκρατικού μετώπου στο οποίο θα συμπράξουν κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις, με άμεσο στόχο τον ριζικό εκδημοκρατισμό και την ανάκτηση των λαϊκών κατακτήσεων, την απελευθέρωση της χώρας από τα ιμπεριαλιστικά δεσμά της ΕΕ και της εγχώριας ολιγαρχίας.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *