Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Όλοι/όλες στις κινητοποιήσες στην ΔΕΘ ενάντια στην υποτέλεια και τον ιμπεριαλισμό! Η πόλη ανήκει στους δημοκρατικούς αγώνες του λαού!

Η Κινηση γα την Απελευθέρωση του Λαού καλεί τα λαϊκα στρωμματα να συμμετέχουν στις κινητοποιησείς στην ΔΕΘ, απαιτώντας να πάρουν πίσω όσα τους έκλεψαν με τα μνημονια, την λιτότητα και το μαζικό ξεπούλημα της λαϊκής περιουσίας.

Η φετινή ΔΕΘ,αφιερωμένη στις ΗΠΑ, έχει την σφραγίδα τις εξάρτησης και τις υποτέλειας στον αμερικανικό ιμπεριαλισμο, ο οποίος κάνει έντονη τη παρουσία του μετατρέποντας την πόλη της Θεσσαλονίκης σε λιμάνι του αμερικανικού στόλου. Οι γεμάτοι από αμερικανικές σημαίες και πράκτορες της CIA και του FBI δρόμοι, δίνουν την αίσθηση μιας κατεχόμενης πόλης, που υποδέχεται υποτελώς τους γιάνκηδες. Η υποτέλεια αυτή δεν εκφραζει το λαό μας, αλλά το ντόπιο πολιτικό και οικονομικό καθεστώς που υποδέχεται τους προστάτες του. Σε εμας πέφτει μοναχά το βάρος να το δείξουμε.
Η φετινή ΔΕΘ, ακόμα, φέρει σε ολους μας εντονα την ανάγκη ανάταξης του κινήματος, καθώς για πρώτη φορά οι κινητοποιήσεις επιχειρούνται να συνδεθούν από κυβέρνηση και ΜΜΕ με εθνικιστικούς κύκλους που εκμεταλλευονται το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ και την ιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης «Συμφωνία των Πρεσπών» για να σηκώσουν κεφάλι. Με προφαση το παραπάνω,η κυβερνηση επιχειρεί να τσουβαλιάσει τις λαϊκες κινητοποιησείς με κύκλους αποσταθεροποίησης, που σύμφωνα με την ίδια θα δράσουν στην ΔΕΘ. Σε καθε περίπτωση, ο μόνος που μπορεί στην πράξη να ακυρώσει την δράση των παραπάνω μηχανισμών είναι ο ίδιος ο οργανωμένος  λαός που παλεύει μαζικά για προκοπή και ανεξαρτησία απέναντι σε εθνικισμό και ιμπεριαλισμό.
Η πόλη στην οποία φασιστικοί κύκλοι και αμερικανοκρατία δολοφόνησαν το Λαμπράκη, δεν χαρίζεται στους γιανκηδες και το πολιτικό προσωπικό τους. Δεν χαρίζεται ούτε στον εθνικισμό και το φασισμό, στα πλαίσια ενός βολικού για το σύστημα δίπολου. Κάθε γωνιά και σοκάκι αυτής της πόλης, και αυτής της χώρας, ανήκει δικαιωματικά στους δημοκρατικούς αγώνες λαού μας.
 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *