Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση για την απόπειρα δολοφονίας κατά του Νικολάς Μαδούρο

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταδικάζει την απόπειρα δολοφονίας κατά του προέδρου της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο.

Η επίθεση αυτή στρέφεται ευθέως εναντια στην λαϊκή κυριαρχία και τη δημοκρατία της Βενεζουέλας, όπως και στις κατακτήσεις του λαού κατά την μπολιβαριανή διαδικασία. Η νίκη του Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Αντιφασιστικού Μετώπου στις πρόσφατες εκλογές φαίνεται πως καθιστά την κλιμάκωση της βίας μονόδρομο για την ξένη και ντόπια αντίδραση. Δεν ξεχνάμε πως η Βενεζουέλα έχει τεράστια αποθέματα φυσικού πλούτου, όπως και ότι μαζί με την Κούβα αποτελούν (η καθεμιά με τις ιδιαιτερότητές της) ένα αντιπαράδειγμα στις νεοφιλελεύθερες φιλο-ιμπεριαλιστικές πολιτικές στην αμερικανική ήπειρο.

Τέλος, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την οργή μας για τον τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφία των ελληνικών ΜΜΕ παρουσίασαν (σχεδόν δικαιολογώντας) την πραξικοπηματική απόπειρα στο εσωτερικό της Βενεζουέλας, αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την πρόσδεση της ελληνικής ολιγαρχίας που τα ελέγχει στον ιμπεριαλισμό και τις μεθοδεύσεις του.

Αλληλεγγύη στον αγώνα των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό!

 
 
 

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *