Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Καταδικάζουμε την φασιστική βία όποιον και αν στοχεύει

Η επίθεση απέναντι στον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης είναι μια επίθεση καθαρά φασιστικού χαρακτήρα, γεγονός που αποδεικνύεται πλέον περίτρανα μετά τις συλλήψεις των υπευθύνων και σε όσους προσποιούνταν μέχρι σήμερα πως δεν το έβλεπαν. Συγκεκριμένα, από τις συλλήψεις αποδεικνύεται η συνεργασία λούμπεν στοιχείων του υποκόσμου, χρυσαυγιτών και αστυνομικών οργάνων, κάτι το οποίο φέρνει πάλι στην επιφάνεια την ανάγκη για τσάκισμα των φασιστικών θυλάκων εντός του κρατικού μηχανισμού και του φασισμού όπου επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

 

Ολοένα και πιο απροκάλυπτα πλέον τα “σταγονίδια” αυτά εμφανίζονται, ώστε να εκμεταλλευθούν την εθνική ταπείνωση που προκαλεί η αποικιοκρατικού τύπου επιβολή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στην πατρίδα μας, βρίσκοντας πρόσφορο έδαφος σε υπαρκτά και ανύπαρκτα εθνικά ζητήματα και μολύνοντας την όποια αντίδραση με το δηλητήριο του εθνικισμού και της πατριδοκαπηλείας. Τα εθνικολαϊκιστικά συλλαλητήρια του περασμένου χρονικού διαστήματος λειτούργησαν ως κολυμπήθρα στην παραπάνω διαδικασία, η οποία σήμερα βολεύει τα κόμματα του ιμπεριαλισμού, δίνοντας τους την ευκαιρία να εξαπολύσουν την γνωστή τους προπαγάνδα περί “καταδίκης της βίας από όπου και αν προέρχεται”, “θεωρίας δύο άκρων” κλπ

 

Στο σημείο αυτό τονίζουμε πως η αυτονόητη καταδίκη μας στην φασιστική επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης, δεν ταυτίζεται σε τίποτα με τις τάχα μου «καταδίκες» όσων διαμορφώνουν τις συνθήκες ανάπτυξης του νεοφασισμού και της ακροδεξιάς. Ως εκ τούτου δεν έχει καμία σχέση με το ξέπλυμα του νεοφιλελευθερισμού, η οποία εντάσσεται σε πολιτικούς σχεδιασμούς της κεντροαριστερής διαχείρισης του συστήματος, τα όργανα του οποίου σχεδίασαν και εκτέλεσαν την επίθεση.

Τα κόμματα της αστικής διαχείρισης που σήμερα “καταδικάζουν” είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη του νεοφασισμού, λόγω της πολιτικής που ασκούν άσκησαν στρώνοντας του έδαφος. Ευθύνονται για το ξέπλυμα της ναζιστικής Χρυσής Αυγής ως “νόμιμο πολιτικό κόμμα”, αλλά και για τις συχνές λυκοσυμμαχίες με τον χώρο της ακροδεξιάς όποτε το σύστημα  τη χρειάστηκε (βλ. συγκυβέρνηση με το ΛΑ.Ο.Σ για την ψήφιση του α’ μνημονιου, υπουργοποίηση ακροδεξιών βουλευτών του από την ΝΔ, συνεργασία της Χρυσής Αυγής με την κυβέρνηση Σαμαρά μέσω του Μπαλτάκου, συμμαχία του ΣΥΡΙΖΑ με ακροδεξιές φωνές από το κόμμα των ΑΝΕΛ).

 

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού δεν ψαρεύει στα θολά νερά της τάχα “αγανάκτησης” και του εθνικολαϊκισμού και καλεί κάθε πραγματικά αγανακτισμένο πολίτη να στρέψει την αγανάκτηση του στην κατεύθυνση της οργάνωσης για την πάλη ενάντια σε μνημόνια, επιτροπεία, ΕΕ, ΝΑΤΟ, μεγάλο κεφάλαιο. Απαιτούμε να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και οι παραφυάδες της, όπως και τον ριζικό εκδημοκρατισμό των ένοπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας από κάθε φασιστικό και ιμπεριαλιστικό θύλακα. Ο λαός να οργανωθεί για να μην αφήσει χώρο στο αυγό του φιδιού να επωάσει στις γειτονιές, στους χώρους εργασίες και στις πλατείες, που κάποτε μας ανήκαν.

Χρειάζεται οι μαζικοί φορείς, οι άνθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού, τα εργατικά σωματεία να δυναμώσουν ένα γιγάντιο πανδημοκρατικό κίνημα και να διοργανώσουν πλατιές, ενωτικές δράσεις που  θα διεκδικήσουν και απαιτήσουν:

 

 • Πλήρη πολιτική απομόνωση των απάνθρωπων, αντιλαϊκών, αντιδημοκρατικών σχεδίων των φασιστών

 • Τιμωρία των φυσικών αλλά και των ηθικών αυτουργών των ναζιστικών εγκλημάτων. Η Χ.Α. είναι εγκληματική και τρομοκρατική οργάνωση.

 • Εκκαθάριση των σωμάτων ασφαλείας, των ενόπλων δυνάμεων και του κρατικού εν γένει μηχανισμού από τους φασίστες υπονομευτές της δημοκρατίας.

 • Υπεράσπιση των δημοκρατικών ελευθεριών, του δικαιώματος του λαού να διαδηλώνει, να απεργεί, να μιλά ελεύθερα, να διεκδικεί το δίκιο  και τη ζωή του.

Ειδικότερα για τον ευαίσθητο χώρο των ενόπλων δυνάμεων και σωμάτων ασφαλείας προτείνουμε:

 

 • Διάλυση φασιστικών, παρακρατικών θυλάκων και μηχανισμών. Κατάργηση διεφθαρμένων υπηρεσιών και τομέων.

 • Διακοπή των σχέσεων με όλους τους μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ (Schengen, Frontex, Europol, κ.ά.).

 • Ψήφιση από τη Βουλή νόμων αλλά και καλλιέργεια κλίματος, το οποίο να ευνοεί τις πολιτικές ελευθερίες και τη συνδικαλιστική δράση τόσο των μονίμων στελεχών όσο και των στρατευμένων.

 • Αναμόρφωση της εκπαίδευσης των υπηρετούντων στις ένοπλες δυνάμεις και στα σώματα ασφαλείας ώστε να παρέχεται υψηλό επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο μόρφωσης παράλληλα με την εμπέδωση πνεύματος δημοκρατίας, προσήλωσης στο λαό, στην εθνική ανεξαρτησία και στο Σύνταγμα.

 • Νέο νομικό πλαίσιο που να εμπεδώνει την αξιοκρατία και τη συμμετοχή των αξιωματικών σε όλες τις αποφάσεις που αφορούν τα επαγγελματικά τους δικαιώματα.

 • Ψήφιση από τη Βουλή νέων Κανονισμών που να εμπεδώνουν τη δημοκρατία και το σεβασμό της προσωπικότητας μαζί με την αναγκαία πειθαρχία.

 • Νέο νομικό πλαίσιο, το οποίο θα διέπει την οργάνωση, τη λειτουργία και τον προσανατολισμό των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων. Δημοκρατική αναμόρφωση του σχετικού ποινικού και πειθαρχικού δικαίου.

 • Δημιουργία νέων, δημοκρατικών δομών, οι οποίες θα καλλιεργούν στενές σχέσεις με το λαό, σχέσεις σεβασμού προς τον πολίτη.

 • Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι και οι μαζικοί φορείς τους θα πρέπει να εμπλακούν στην εποπτεία και στη συμμετοχή στο έργο των ενόπλων δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας. Είναι αναγκαία η διοχέτευση και καλλιέργεια μίας άλλης νοοτροπίας. Τα συνδικάτα και οι μαζικές οργανώσεις των εργαζομένων θα πρέπει να εξασφαλίσουν τη συμμετοχή στο έργο της εσωτερικής και εξωτερικής ασφάλειας και τον έλεγχο των κρατικών μηχανισμών.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *