Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Για την συνάντηση Τσίπρα-Νετανιάχου-Αναστασιάδη

Η χθεσινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Κύπριο και Ισραηλινό ομόλογό του στην Κύπρο, στα πλαίσια του άξονα Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ, αποτελεί μια επικίνδυνη εξέλιξη στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς στην περιοχή. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως και η κυπριακή κυβέρνηση Αναστασιάδη, εμπλέκουν Ελλάδα και Κύπρο σε επικίνδυνα ενεργειακά παιχνίδια, που βάζουν σε κίνδυνο ανάφλεξης της λεκάνη της ανατολικής Μεσογείου και μετατρέπουν την περιοχή σε πεδίο ανταγωνισμού μονοπωλιακώνομίλων υπό την προστασία ξένων στόλων.

Αντί να προωθηθούν πρωτοβουλίες ειρήνης με τους γειτονικούς λαούς απέναντι στους τυχοδιωκτισμούς των κυβερνήσεων τους, η κυβέρνηση θεωρεί ότι προστατεύεται από την επιθετικότητα των γειτόνων και αναβαθμίζει την θέση της μέσω της εμπλοκής της στο πολεμικό σκηνικό. Προπαγανδίζει ότι προσδεμένη στο άρμα των ιμπεριαλιστών και των σύμμαχων περιφερειακών δυνάμεων(Ισραήλ) προστατεύει την ακεραιότητα της πατρίδας, ενώ συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τα οικονομικά συμφέροντα των μεγάλων ομίλων του ιμπεριαλισμού, όπως και της ελληνικής άρχουσας τάξης που διεκδικεί μερίδα από την λεία. Ενδεικτικά, αγωγός East Med που δρομολογείται με την παραπάνω συμμαχία, αποτελεί κλοπή του φυσικού πλούτου της παλαιστινιακής γης από το κράτος-δολοφόνο Ισραήλ, άρα καθιστά συνυπεύθυνες την ελληνική και την κυπριακή κυβέρνηση στο έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού.

Φρίκη προκαλεί επίσης, η κατανόηση που εξέφρασε ο πρωθυπουργός στις «ανησυχίες» του σιωνιστή Νετανιάχου για το Ιράν. Να μην ξεχνάμε πως ο Νετανιάχου ήταν ο πρώτος που χαιρέτισε την απόφαση Τράμπ για το πάγωμα της πυρηνικής συμφωνίας με το Ιράν, ενώ Ισραηλινοί κατάσκοποι προσληφθέντες από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ φέρονται να συμμετέχουν στην επιχείρησης «λερώματος» των Αμερικάνων αξιωματούχων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.

Απέναντι στα παραπάνω, ο ελληνικός λαός δεν μπορεί παρά να καταδικάσει την φιλοσιωνιστική στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς ανταγωνισμούς, στέλνοντας ταυτόχρονα προσκλητήριο ειρήνης στους λαούς της περιοχής, αφού μόνο αυτοί μπορούν να μπουν φρένο στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών και των συμμάχων τους.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *