Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Για την ρατσιστική επίθεση στην Μυτιλήνη

«Νυχτα των Κρυστάλλων» επιχείρησαν να αναβιώσουν οι φασίστες στην Λέσβο

Η ρατσιστική δολοφονική επίθεση με φωτοβολίδες, πέτρες, κροτίδες και σιδερικά από ακροδεξιούς και φασίστες στο στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών στην Μυτιλήνη προκαλεί οργή σε όποιον θέλει να λέγεται άνθρωπος. Δεν ξεχνάμε πως τα θύματα της χθεσινής επίθεσης είναι τα θύματα του πολέμου και της φτώχειας που «ανθρωπιστικά» στοιβάζονται υπό άθλιες σε κλειστά κέντρα κράτησης στα πλαίσια της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας για το προσφυγικό, ενώ ανάμεσά τους βρίσκονται και πολλά γυναικόπαιδα. Αυτούς στοχοποίησαν τα ανδρείκελα.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης και όσων κομμάτων παίζουν με την φωτιά του εθνικισμού και του φασισμού είναι τεράστιες και δεν σβήνουν με «ανθρωπιστικές κορώνες», παρά με το τσάκισμα του φασιστικού παρακράτους, του οποίου οι ρίζες αποδεικνύονται για άλλη μια φορά βαθιές στον κρατικό μηχανισμό. Δεν είναι τυχαίο ότι μετά την σε διάρκεια δολοφονική επίθεση οι αστυνομικές δυνάμεις δεν προχώρησαν στη σύλληψη κανενός φασίστα, αντίθετα στην συνέχεια προσήγαγαν δια της βίας 120 μετανάστες.

Η φασιστική-νεοζαστική βία που εκκολάπτεται μέσα στα σπλάχνα του συστήματος, πρέπει να βρει την απάντησή της από την τοπική κοινωνία της Λέσβου, όπως και σε κάθε χώρο που επιδιώκει να σηκώσει κεφάλι. Η απάντηση αυτή μπορεί να έρθει μόνο από οργανωμένο μαζικό κίνημα ενάντια στον πόλεμο, την φτώχεια και την μετανάστευση που γεννά ο ιμπεριαλισμός και η εκμετάλλευση.

Καμία ανοχή σε ρατσιστική βία-Πρόσφυγες και μετανάστες είναι θύματα του ιμπεριαλισμού

24/4/2018

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *