Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση για τον βομβαρδισμό της Συρίας

Ο βομβαρδισμός της Συρίας από δυνάμεις του ευρωατλαντικού ιμπεριαλιστικού άξονα με πρόσχημα την υποτιθέμενη χρήση χημικών από την συριακή κυβέρνηση, αποτελεί μια ακόμα πολεμική ενέργεια που θέτει σε κίνδυνο την εύθραυστη κατάσταση στην περιοχή. Η σπουδή του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού να ανακατευτεί στα εσωτερικά του συριακού κράτους, ώστε να ανατρέψει την κυβέρνηση Άσαντ με μια φιλοδυτική κυβέρνηση, έχει ήδη κοστίσει χιλιάδες θύματα στον συριακό λαό. Οι πρόσφατοι βομβαρδισμοί μετά από απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ και την συνέργεια της αγγλικής και της γαλλικής κυβέρνησης, ξεμπροστιάζει ξεμπροστιάζουν για μια ακόμα φορά τον ρόλο του ΝΑΤΟ σε ως ένα πολεμικό όργανο που λειτουργεί προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των ισχυρότερων κρατών της δύσης και ιδιαίτερα των ΗΠΑ.

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταγγέλλει την πολεμική ενέργεια εναντίον της κυριαρχίας του συριακού κράτους, υπέρ της οποίας τάσσεται αδιαπραγμάτευτα. Οι «ίσες αποστάσεις» ανάμεσα στο αμυνόμενο συριακό κράτος και τον επιτιθέμενο ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, ανεξαρτήτως προθέσεων, ευνοούν νομοτελώς τον δεύτερο.

Καταγγέλλουμε ακόμα την ελληνική κυβέρνηση και τα λοιπά κόμματα της ευρωατλαντικής εξάρτησης για την εμπλοκή της χώρας στην παραπάνω επέμβαση μέσω της βάσης της Σούδας. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υποκριτικά διαφοροποιήθηκε από τους βομβαρδισμούς, την ίδια ώρα που από ελληνικό έδαφος γινόταν η απογείωση και ο ανεφοδιασμός βομβαρδιστικών και συνοδευτικών μαχητικών αεροσκαφών.

Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των νατοϊκών βάσεων και τον τερματισμό κάθε συζήτησης για νέες βάσεις στην ελληνική επικράτεια. Αγώνας για απαγκίστρωση από την ατλαντική πολεμική μηχανή, το ΝΑΤΟ. Ο λαός πρέπει να μπει φρένο στο σχεδιασμούς τους με την συγκρότηση ενός μαζικού αντιιμπεριαλιστικού-αντιπολεμικού κινήματος. Στην κατεύθυνση αυτή δηλώνουμε παρόντες με όσες δυνάμεις μπορούμε να διαθέσουμε.

Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαου, 23/4/2018

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *