Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Νέα

«Επίσημος χορηγός» τού νατοϊκού εγκλήματος η Ελλάδα και με ντοκουμέντα – Μέλη του ΠΝ στη Σούδα φορτώνουν Tomahawk στα πλοία των ΗΠΑ

«Μέρος του προβλήματος» των αμερικανονατοϊκών βομβαρδισμών της Συρίας κατάφερε να κάνει η ελληνική κυβέρνηση τη χώρα, με τα ντοκουμέντα που έρχονται στη δημοσιότητα να μην αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία γι’ αυτό, καθώς τεκμηριώνουν πλήρως την ελληνική εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, και παρά τα όσα περί του αντιθέτου εκστομίζονται από χείλη υπουργών και λοιπών πολιτικών αξιωματούχων, και τα  οποία φυσικά την ίδια στιγμή αντικρούονται και από την ίδια την Ουάσινγκτον που δεν παραλείπει κάθε φορά να «ευχαριστεί» την Ελλάδα και τις Ένοπλες Δυνάμεις για την…  «αμέριστη συμπαράσταση» στο έγκλημα.

Η εμπλοκή μάλιστα αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ρεπορτάζ τού 902, δεν περιορίζεται μόνο στην εκχώρηση για την υλοποίηση των εγκληματικών αυτών ενεργειών, σε φυσικό χώρο που επιτρέπει τη χώρα να χρησιμοποιείται ως μια πλατφόρμα εξαπόλυσης πυραύλων, με ο,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τη θέση πλέον της Ελλάδας στη μπαρουταποθήκη της Μέσης Ανατολής και της νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά επεκτείνεται και στην παροχή υλικοτεχνικής βοήθειας, δηλαδή με υλικοτεχνικό εξοπλισμό, ανθρώπινο δυναμικό αλλά και μηχανήματα.

 Οι φωτογραφίες προέρχονται από το διαδικτυακό περιοδικό «Beacon», το επίσημο περιοδικό των αμερικανικών δυνάμεων στη βάση της Σούδας, όπου καταγράφεται η δραστηριότητα -στρατιωτική και μή- στη βάση.

Στο τεύχος του Οκτώβρη του 2017, αποτυπώνεται η διαδικασία φόρτωσης πυραύλων «Τόμαχωκ» στο πλοίο «USS Porter», ένα από τα πλοία που πραγματοποίησαν την προηγούμενη ιμπεριαλιστική επιδρομή στη Συρία, τον Απρίλη του 2017 και προηγουμένως είχε δέσει στη Σούδα.


Το ρεπορτάζ δεν αναφέρει πότε έγινε η διαδικασία φόρτωσης, ωστόσο αποδεικνύει την σπουδαιότητα της βάσης για τις πολεμικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.

 

Η φόρτωση γίνεται στην προβλήτα Κ-14, ενώ αξιοσημείωτη είναι η φωτογραφία που αποτυπώνει τις υπόγειες εγκαταστάσεις φύλαξης των πυραύλων που βρίσκονται στη βάση.

Λεπτομέρεια: Στην παραπάνω φωτογραφία των υπόγειων εγκαταστάσεων, αποτυπώνεται ο χειριστής των μηχανημάτων, ο οποίος, όπως καταδεικνύει η στολή και τα διακριτικά του, είναι στέλεχος του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.

Επίσης, σε μια από τις φωτογραφίες καταγράφεται γερανός του Πολεμικού Ναυτικού να φορτώνει πυραύλους και πυρομαχικά σε ένα από τα αερόστρωμνα (hovercraft) του πλοίου αμφίβιων επιχειρήσεων «USS San Diego» (LPD 22), από την προβλήτα στο Μάραθι, προκειμένου να μεταφερθούν στο LPD 22 το οποίο βρίσκεται εν πλω.

Πηγή

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *