Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση για την ποινικοποίηση της ιδεολογίας στην δίκη των συλληφθέντων του Βελβεντού

Η ποινικοποίηση της πολιτικής ταυτότητας ως επαρκές καταδικαστικό στοιχείο αποτελεί καταδίκη φρονήματος, που μοναδικό στόχο έχει την στοχοποίηση ενός συγκεκριμένου πολιτικού χώρου και κάθε συλλογικότητας ή ιδέας θεωρείται επικίνδυνη για το καθεστώς (βλέπε την εξίσωση κομμουνισμού-φασισμού, θεωρία των ακρων κλπ), αλλά και την ψυχική εξόντωση των καταδικασμένων με την χρήση πρωτοφανών εξοντωτικών ποινών. Είναι σαφές πως η συγκεκριμένη δικαστική απόφαση δεν στοχοποιεί απλώς τον αναρχικό χώρο, αλλά ανοίγει τον δρόμο για την ποινικοποίηση κάθε ενοχλητικής φωνής. Για πρώτη φορά μετά από πολλές δεκαετίες ποινικοποιείται η ίδια η άποψη. 

Την ίδια στιγμή που οι συλληφθέντες του Βελβεντού καταδικάζονται με το εφεύρημα του «μοναχικού τρομοκράτη» και με την χρήση του «τρομονόμου»(που υποτίθεται η κυβέρνηση θα καταργούσε), το ίδιο δεν ισχύει για την φασιστική οργάνωση  «Combat-18» η οποία δικάζεται απλά και μόνο ως «εγκληματική οργάνωση», αλλά όχι και ως τρομοκρατική. Μάλιστα, η συνολική ειδική διαχείριση της ακροδεξιάς-φασιστικής βίας από τα κρατικά όργανα, που ξεκινάει από μια εκλεκτική τήρηση του γράμματος του νόμου(αποφυλάκιση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής με το πέρας του 18μηνου) και φτάνει ακόμα και την απαλλαγή(περίπτωση Αμβρόσιου), εκθέτει την υποτιθέμενη αμεροληψία και ανεξαρτησία της υποτιθέμενης δικαιοσύνης. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως η «δικαιοσύνη» αυτή, ως πολύτιμη συνιστώσα του σύγχρονου κράτους εκτάκτου ανάγκης, είναι η ίδια που σε όλη την διάρκεια της καπιταλιστικής κρίσης έχει επιτεθεί σε κάθε κίνημα και κοινωνικό αγώνα, ενώ έχει κηρύξει παράνομη και αντισυνταγματική κάθε απεργία εκτός από αυτές των κλαδικών της συμφερόντων. Ενδεικτική της αναλγησίας και της μεροληψίας του δικαστικού συστήματος, η πρόσφατη περίπτωση της Ηριάννας και του Περικλή, με την πρώτη να κρατείται χωρίς μοναδικό στοιχείο την χρήση της αφερέγγυας μεθόδου λήψης DNA.

Από την μεριά μας, ενώ είμαστε πεπεισμένοι πως η ανατροπή δεν θα έρθει παρά με μαζικούς κοινωνικούς αγώνες και οργάνωση του λαού σε συγκεκριμένα προτάγματα ρήξης με την ξένη και ντόπια ακρίδα, δεν μπορούμε παρά να εκφράσουμε την συμπαράσταση μας στους καταδικασμένους και τις οικογένειες τους για την προκλητική και άδικη απόφαση του δικαστηρίου που μας γυρίζει σε εποχές πίσω ακόμα και από την απριλιανή δικτατορία και που σίγουρα μας προκαλούν οργή.  

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *