Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Καταγγελία για τη δολοφονική φασιστική επίθεση στη Φαβέλα

H Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταγγέλλει τη δολοφονική επίθεση ομάδας χρυσαυγιτών στον ελεύθερο κοινωνικό Χώρο «Φαβέλα», στον Πειραιά, που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό 4 ατόμων. Ανάμεσα στους τραυματίες –η πλέον σοβαρά-βρίσκεται και μία από τις συνηγόρους της οικογένειας Φύσσα, γεγονός που καταδεικνύει το μέγεθος της αποθράσυνσης τους και την προφανή στοχοποίηση.

Οι υπόδικοι ναζί , ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα κυκλοφορούν ελεύθεροι ενώ τα τάγματα εφόδου της και άλλες ομάδες φασιστοειδών το τελευταίο διάστημα κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους εναντίον κοινωνικών χώρων, προσφύγων,μεταναστών και αντιφασιστών.

Ο εργαζόμενος λαός και η νεολαία οφείλουν να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και κάθε παρόμοιο μόρφωμα  που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι μέσα στο κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού που διαμορφώνεται και εν συνεχεία αξιοποιείται από αντιδραστικά κέντρα που στηρίζουν την επιβολή των μνημονίων, το ξεπούλημα της χώρας, την παραμονή της σε καθεστώς ευρωατλαντικής αποικίας  και τη φτωχοποίηση του λαού και εμφανίζονται όψιμα  να διαγκωνίζονται στην πατριδοκαπηλία παρέχοντας έδαφος νομιμοποίησης στο φασισμό.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να μην ολιγωρήσει και να συλλάβει άμεσα τους δράστες ώστε να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη και να λάβει μέτρα εκκαθάρισης της αστυνομίας και γενικότερα του κρατικού μηχανισμού από τα ναζιστικά – εγκληματικά στοιχεία. Η δημοκρατία πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της

2 COMMENTS

  1. «η δημοκρατία να προστατεύσει τον εαυτό της?» Για ποιά δημοκρατία μιλάτε? Εχουμε δημοκρατία? Εκτός κι αν εννοείται την κοινοβουλευτική δικτατορία του προτεκτοράτου. Αυτην που παραχώρησε την εθνική κυριαρχία στους τοκογλύφους, αυτήν που έχει καταλύσει ακόμα και τις τελείες και τα κόμματα απο το σύνταγμά μας. Εκτός κι αν εννοείτε αυτές τις μαριονέτες που ψηφίζουν ότι τους δώσουν, προκειμένου να παραμείνουν στην εξουσία. Απο αυτούς τους «δημοκράτες» ζητάτε να προστατεύσουν τι? Μιλάτε όμως «για ξεπούλημα της χώρας». Μπράβο. Αλλά για ποιά χώρα ακριβώς νοιάζεστε όταν τσουβαλιάζετε τον καθένα που θα μιλήσει για πατρίδα και θα δηλώσει πατριώτης μαζί με τα φασισταριά? Κάτι δεν λέτε καλά. Και κυρίως κάτι δεν κάνετε καλά.

  2. Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού είναι μια πατριωτική κίνηση και μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε από κανέναν. Πατριωτικό μας καθήκον είναι η συνεπής πάλη απένατι στους ιμπεριαλιστικούς μηχανισμούς που μαζί με την ντόπια ολιγαργία και το πολιτικό της σύστημα ξεπουλούν την χώρα και υποθηκεύουν το πλούτο του λαού για τις επόμενες γενιές.

    Όπως έχουμε μέτωπο απέναντι στο κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου, άλλο τόσο έχουμε και στον εθνικισμό των διάφορων Φράγκων και τον φασισμό. Δεν τσουβαλιάζουμε κανέναν.

    Στην διακήρυξή μας μιλάμε για την εκκαθάριση των μηχανισμών από φασιστικά, ιμπεριαλιστικά, παρακρατικά στοιχεία. Προσωπικά δεν έχω καμία ψευδαίσθηση πως μια κυβέρνηση υποταγμένη στον διεθνή ιμπεριαλισμό μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο.

    Παπαδομανωλάκης Παναγιώτης, μέλος Προσωρινής Συντονιστικής Επιτροπή ΚΑΛ

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *