Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αρθρογραφία Μελών

Άλλο «συμμορίτες», άλλο συμμορίες

του Παπαδομανωλάκη Παναγιώτη

Δεν με ενοχλεί που ο Σαμαράς και ο Άδωνις στην απολογία τους κάνουν λόγο για «συμμορίτες». Ο Σαμαράς και ο Άδωνις είναι. Με ενοχλεί που «συμμορίτες» λένε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την οποία διαγωνίζονται ποιος είναι πιστότερος υποτακτικός της ντόπιας και ξένης ολιγαρχίας.

Βέβαια, το παραπάνω δείγμα κοινοβουλευτικού κρετινισμού μια χαρά εξυπηρετεί την ίδια την αναπαραγωγή του πολιτικού συστήματος. Η ΝΔ συσπειρώνεται απέναντι στην προβοκάτσια του ΣΥΡΙΖΑ(όπως καταγγέλλει) με την Novartis, κάνοντας χρήση των αντικομμουνιστικών παλαιοδεξιών φληναφημάτων, που καθόλου δεν υποβαθμίστηκαν με την ηγεσία του «μεταρρυθμιστή»-«κεντρώου» Μητσοτάκη. Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό παίζει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τα ακροδεξιά του σταγονίδια, ο οποίος «έμαθε μπάλα» χθες τον Μητσοτάκη για το πως μετατρέπει την κοινοβουλευτική ομάδα σε κερκίδα.

Δίχως άλλο, ο κρετινισμός αυτός εξυπηρετεί και το ΣΥΡΙΖΑ, που πέρα από την «επιχείρηση καθαρά χέρια», διακινεί «αριστερό» προφίλ, που μόνο με αυτούς τους αντιπάλους θα είχε το θράσος ακόμα να αυτοπαρουσιάζει.

Δεν θα μπούμε στην διαδικασία του ποιοι «τα άρπαξαν» από την Novartis ή ποιοι ενδεχομένως «το έστησαν». Αφενός, γιατί αυτό είναι δουλειά αστυνομικής και δικαστικής έρευνας, αφετέρου γιατί πολύ απλά γνωρίζουμε ότι η κάθε Novartis κινείται στα πλαίσια ενός συστήματος που αναπαράγει την διαφθορά, πόσο μάλλον τώρα που σαπίζει. Το μοντέλο αυτό, που έχει την μορφή του σημερινού μονοπωλίακου εκμεταλλευτικού συστήματος και κυριαρχεί σε παγκόσμια κλίμακα(με λίγες εξαιρέσεις), όχι μόνο δεν μπαίνει στην κουβέντα, αλλά μια χαρά υπηρετείται και από τους μεν και από τους δε.

Τα «άρπαξε» κανείς από την Novartis; Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε, αλλά δεν μπορούμε και να πιστέψουμε ότι παντού η εταιρία «λάδωνε» και εδώ βρήκε αγγέλους.

Τα «άρπαξαν» και πολιτικοί; Δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν θα πέφταμε και από τα σύννεφα.

«Έστησε» η κυβέρνηση πλευρές του σκανδάλου; Πάλι δεν το γνωρίζουμε, αλλά δεν μας φαίνεται και απίστευτο.

Ακριβώς εδώ είναι το σημείο. Ο κόσμος εκλαμβάνει πια το πολιτικό σύστημα και τα κόμματα του, με την εικόνα που πάντα έδιναν. Της φατρίας! Των αλληλοδιαπλεκόμενων συμμοριών(μηχανισμών) που τσακώνονται για την λεία και είναι ικανοί για όλα προκειμένου να μην τους την πάρει κανείς από τα χέρια. Για το «θεάρεστο» αυτό σκοπό είναι ικανοί και το λαό να εξοντώνουν καθημερινά προς όφελος των χορηγών τους σε Ελλάδα και εξωτερικό και σκάνδαλα να στήσουν και κάτω από το τραπέζι να τα πάρουν, πέρα από την θεσμική ληστεία που τους εξασφαλίζει το πολιτικο-οικονομικό σύστημα.

Και φυσικά αυτό δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο. Όχι, γιατί αλλιώς δεν θα το συναντούσαμε σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Είναι όμως (και) ελληνικό φαινόμενο. Είναι και το συναντάμε από την εποχή που τα πρώτα κόμματα της ξενοκρατίας(αγγλικό, γαλλικό, ρωσικό), οι φατρίες της εποχής σφάζονται για τα «δάνεια της ανεξαρτησίας» και ταυτόχρονα χάλκευαν μέσω των δανείων αυτών τα δεσμά του ελληνικού λαού που πεινούσε.

Σήμερα, 200 χρόνια μετά, δεν λείπουν και δεν λείψανε ποτέ οι Μαυροκορδάτοι και οι Κωλλέτηδες. Σφάζονται για τα εξοπλιστικά, την Siemens, τα Βατοπέδια, τα Pampers, την Novartis κα. Εμπλέκουν μίζες, σκευωρίες, παρακράτος, στημένες κατηγορίες και πάνε να κάνουν το λαό συνένοχο στα παραπάνω. Όλα για την κουτάλα. Τη ίδια ώρα που τύμπανα πολέμου κρούουν στην περιοχή και η σάπια μήτρα του συστήματος γεννά τις επικίνδυνες εναλλακτικές της, ο λαός καλείται να χαράξει την δική του πορεία σωτηρίας με τα δικά του πολιτικά υποκείμενα, μακριά από πολιτικές συμμορίες και φατρίες.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *