Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης στον Μ. Θεοδωράκη

Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού καταδικάζει την επίθεση στο σπίτι του Μίκη Θεοδωράκη με αφορμή την παρουσία του στο συλλαλητήριο της 4/2. Η παραπάνω ενέργεια που παραπέμπει σε ανόητο πολιτικό τραμπουκισμό ή ακόμα και σχεδιασμένη προβοκάτσια, δεν θα μπορούσε παρά να λειτουργήσει συσπειρωτικά στο συγκεκριμένο συλλαλητήριο και να δυναμιτίσει το ήδη εκρηκτικό κλίμα που παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες.

Με θλίψη παρατηρούμε την προσπάθεια εκμετάλλευσης της ιστορίας ενός παλιού αγωνιστή και της εικόνας του προς εξυπηρέτηση στόχων που είναι μακριά από το περιεχόμενο των ίδιων των αγώνων του. Ωστόσο, η αναγκαία και σκληρή μάλιστα κριτική που οφείλουμε να κάνουμε πρέπει να συνυπολογίζει αυτούς τους αγώνες τους οποίους κανείς(ούτε ο ίδιος) μπορεί να σβήσει.

Η εύκολη στοχοποίηση και ο διασυρμός λειτουργεί μονάχα αποπροσανατολιστικά στις λαϊκές δυνάμεις, οι οποίες έχουν ανάγκη από σοβαρή κριτική της κατάστασης και περισυλλογή για τις ευθύνες του να μην σηκώσει ο φασισμός και ο εθνικισμός ξανά κεφάλι. Σε κάθε περίπτωση ο φασισμός δεν νικιέται με το τσουβάλιασμα, την δολοφονία προσωπικότητας και τις επιθέσεις τρομοκρατίας, αλλά με συνεπές αντιφασιστικό-διεθνιστικό κίνημα ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τα πραγματικά όργανά του.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *