Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αρθρογραφία Μελών

Από τους Τζήμερους πότε θα απαλλαγούμε;

του Παπαδομανωλάκη Παναγιώτη

Από τις αντικομμουνιστικές αθλιότητες του Thanos Tzimeros στην ιστοσελίδα Marketnews.gr:

«Δεν εξισώνω το έγκλημα των Ναζί με το έγκλημα του ΕΛΑΣ. Το δεύτερο το θεωρώ χειρότερο. Διότι οι Ναζί σκότωναν εχθρούς. Οι κομμουνιστές σκότωναν ή οδηγούσαν με τις πράξεις τους στον τόπο του μαρτυρίου Έλληνες (…) Από τους Ναζί έχουμε απαλλαγεί. Από τους κομμουνιστές πότε;¨»

Σχόλιο 1ο: Όποιος εξισώνει τον φασισμό με τον κομμουνισμό στην όποια μορφή του, και μάλιστα με την αντιφασισιστική πάλη των λαών και τον απελευθερωτικό αγώνα τους, κάνει χυδαία ιστορική λαθροχειρία. Ταυτίζοντας με το φίδι του ναζισμού τους ήρωες εκείνους που το πάτησαν στο κεφάλι, τελικά το ξεπλένουν και το νεκρανασταίνουν.

Σχόλιο 2ο: «Δεν έφταιγε ο βιαστής, τα ‘θελε ο κώλος της», μας λέει εν ολίγοις ο Τζήμερος για την σφαγή στα Καλάβρυτα. Δεν ήταν δηλαδή γουρούνια οι ναζί, αλλά οι αντάρτες φταίγανε που τους προκάλεσαν. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία πως ο εν λόγω πολιτικός μαϊντανός αν ζούσε την περίοδο εκείνη, στην καλύτερη θα είχε λουφάξει αφήνοντας τους άλλους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα. Μην παίρνοντας θέση και βρίζοντας τους αντάρτες που του χάλασαν την ησυχία (τάξη, ασφάλεια). Στην χειρότερη πάλι περίπτωση θα έψαχνε μια τρύπα να χωθεί σε κάποιο «κίνημα Μένουμε Γ’ Ραιχ» παρέα με την ΕΣΠΟ και τους ράλληδες.

Σχόλιο 3ο: Κάποιος ας ενημερώσει τον τενεκέ αυτόν, πως από τους ναζί δεν έχουμε ακόμα απαλλαχθεί. Τουλάχιστον όσοι δεν τους γλείφουμε όπως αυτός. Η ακροδεξιά, η ξενοφοβία, ο αντικομμουνισμός, ακόμα και ο ναζισμός είναι παθογένειες του συστήματος που αναπτύσσονται ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια της κρίσης, χάρη στις πολιτικές μάλιστα της ΕΕ που ο ίδιος προσκυνά και εξυμνεί.

Σχόλιο 4ο(και τελευταίο): Ο αντικομμουνισμός και ο κοινωνικός δαρβινισμός είναι τα κοινά σημεία αναφοράς ανάμεσα στο νεοφιλελευθερισμό(που υπηρετεί ο Τζήμερος) και την φασιστική ιδεολογία(που ξεπλένει). Ο μεν φασισμός ως οργάνωση της κοινωνίας με μιλιταριστικό τρόπο προς εξυπηρέτηση του μονοπωλιακού κεφαλαίου, ο δε νεοφιλευθερισμός ως επιβολή του μονοπωλιακού κεφαλαίου μέσω της κοινωνικής αποσάθρωσης, μισούν και οι δύο εξίσου το λαϊκό-εργατικό κίνημα. Φιλελέρες, όπως ο Τζήμερος, δεν είχαν ποτέ κανένα πρόβλημα να αφήσουν τους φασίστες να κάνουν την «βρώμικη δουλειά», για αυτό και δεν διστάζουν (αν και τόσο «δημοκράτες») να τους νταντεύουν. Μέχρι το φίδι να αρχίσει να δαγώνει και δαύτους. Όσους δηλαδη δεν αλλάζουν εκείνοι στην πορεία δέρμα και βγάζοντας το προσωπείο του φιλελε, δεν γίνονται ένα με αυτό.

Συνοψίζοντας, συμπεραίνουμε μάλλον πως ούτε από τους Ναζί έχουμε απαλλαγεί, ούτε και από τους Τζήμερους…

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *