Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αρθρογραφία Μελών

Τα μεταπτυχιακά

Τρεις μικρές ιστορίες που μας αφηγήθηκε ένας φίλος πανεπιστημιακός. Δεν έχω λόγους να μην τον πιστέψω. Εννοείται πως δεν αντιπροσωπεύουν το σύνολο. Ίσως να είναι και η εξαίρεση. Δείχνουν όμως αρκετά.

Ερώτηση τριμελούς επιτροπής από την οποία περνούν συνέντευξη πτυχιούχοι, πολιτικών και λοιπών επιστημών για να περάσουν στο μεταπτυχιακό: Πιστεύετε ότι τα μνημόνια  θίγουν τα ανθρώπινα δικαιώματα; ρώτησε ο καθηγητής την υποψήφια. Βεβαίως απάντησε εκείνη. Λυπάμαι αλλά κάνετε μεγάλο λάθος, απάντησε ο καθηγητής. Τη συνέχεια τη μαντεύετε.

Άλλη ερώτηση της τριμελούς επιτροπής: θεωρείτε ότι η χώρα μας ευνοήθηκε από την ένταξη στο ευρώ ή το αντίθετο; Σαφώς και ευνοήθηκε απάντησε μια άλλη υποψήφια. Και έγινε πανηγυρικά δεκτή στο μεταπτυχιακό.

Ερώτηση άλλης τριμελούς επιτροπής προς υποψήφιο. Αν σας κάνουμε δεκτό στο μεταπτυχιακό μας, έχετε να μας καταβάλλετε το ποσό των 6.000 ευρώ που είναι τα δίδακτρα; Φυσικά, απαντά ο υποψήφιος. Αν επιτρέπεται, ξαναρωτά ο καθηγητής, ποιές είναι οι οικονομικές πηγές σας; Οι γονείς μου, απαντά ο υποψήφιος. Δηλαδή, επιμένει ο καθηγητής, αν σας κάνουμε δεκτό, μπορείτε την επόμενη βδομάδα, να καταβάλλετε το ήμισυ του ποσού; Βεβαίως απαντά ο υποψήφιος. Πολύ καλά, συγχαρητήρια, γίνατε δεκτός στο μεταπτυχιακό μας, του λέει η επιτροπή.

 

Ο επίμονος

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *