Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αρθρογραφία Μελών

Κορέα όπως Λιβύη;

Διάβασα στον τύπο για τη δημιουργία μιας επίλεκτης ομάδας στρατιωτών που έχει ως στόχο τον αποκεφαλισμό του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, σε περίπτωση πολέμου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Korea Time», η ομάδα αυτή απαρτίζεται από 1.000 ειδικά εκπαιδευμένους στρατιώτες της Ν. Κορέας, οι οποίοι είναι σε επιχειρησιακή δράση από την περασμένη Παρασκευή. Η εκπαίδευσή τους στηρίχθηκε σε αμερικάνικα και βρετανικά πρότυπα. Η «ομάδα αποκεφαλισμού», όπως λέγεται, δεν έχει ως μόνο στόχο τη δολοφονία του Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά θα αναλάβει ακόμη την απομάκρυνση κορυφαίων αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας από την ηγεσία.

Δεν μου είναι καθόλου συμπαθής ούτε ο Κιμ ούτε το καθεστώς του. Το αντίθετο μάλιστα. Αλλά η προετοιμασία αυτή θυμίζει Ιράκ και Λιβύη. Σημαίνει βάναυση παραβίαση της εθνικής κυριαρχίας, πρόκληση χάους, βαρβαρότητα, επιβολή βάναυσου εκμεταλλευτικού καθεστώτος που θα καταληστεύει το λαό της Β. Κορέας. Σημαίνει ένα χειρότερο μέλλον για το λαό αυτό. Ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός θέλει να τον μετατρέψει σε εξαθλιωμένους εργάτες, πρόσφυγες και δούλους όπως βλέπουμε ότι έκαναν στη Λιβύη και στο Ιράκ.

Να μην τους αφήσουμε! Ο λαός της Β. Κορέας θα βρει μόνος το δρόμο του. Αν αύριο είναι η σειρά της Β. Κορέας, ποιος θα αποκλείσει ότι στο μέλλον δεν θα είναι, με κάποιο πρόσχημα, η σειρά μας;

 

Ο επίμονος

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *