Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Αρθρογραφία Μελών

Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε

του Παπαδομανωλάκη Παναγιώτη

Ανήμερα της επετείου της πρώτης μάχης του Δεκέμβρη του ’44, η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού ανακοίνωσε επίσημα την ίδρυσή της.

Πρόκειται για την ενιαία μετωπική οργάνωση του Συλλόγου Διάδοσης Μαρξιστικής Σκέψης «Γιάννης Κορδάτος», της Πρωτοβουλίας για Συγκρότηση Πατριωτικού-Δημοκρατικού Μετώπου»Δρόμος Ανοιχτός», της Ένωσης των Δικαίων, της Σπίθας Ν. Κόσμου-Κουκακίου και λοιπών αγωνιστών που ενώνονται κάτω από την σημαία της ανάγκης να σπάσει ο λαός μας τις αλυσίδες της ιμπεριαλιστικής ακρίδας της ξένης και της ντόπιας αντίδρασης.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω τς πάλης για ένα πλατύ κοινωνικό και πολιτικό μέτωπο για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη πατρίδα, πραγματικά κυρίαρχο στο τόπο του.  Υπάρχει η ανάγκη μιας συμμαχίας των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων, του κάθε προοδευτικού δημοκρατικού πολίτη, σε ένα αντιιμπεριαλιστικό-αντιμονοπωλιακό πρόγραμμα ρήξης με του μηχανισμούς κυριαρχίας που μας επιβάλλονται.

Ποίοι είναι οι μηχανισμοί αυτοί;

α)Η ΕΕ και η ευρωζώνη που με μοχλό το χρέος και τα δάνεια επιβάλλουν μνημόνια και συμβάσεις, που οδηγούν σε περικοπές, λιτότητα και ξεπούλημα της περιουσία του λαού

β)Το ΔΝΤ που απαιτεί και άλλα μέτρα νεοφιλελεύθερης κατεύθυνσης και εργασιακής απορρύθμισης

γ)Το ΝΑΤΟ που πιέζει και για άλλες αμυντικές δαπάνες και ταυτόχρονα στην μετατροπή της χώρας μας σε ενισχυμένη βάση των ιμπεριαλιστικών του πολέμων

δ) Οι υπόλοιποι μηχανισμοί που αποτελούν του αρμούς την ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης

ε)Και φυσικά η ντόπια ολιγαρχία, που είναι η μόνη που ωφελείται από την παραπάνω κατάσταση, εξασφαλίζοντας της παρασιτική επιβίωση της μέσω του χαμηλού εργατικού κόστους, της εργασιακής ανασφάλειας και των άλλων αντεργατικών νόμων. Με αποτέλεσμα, την ίδια ώρα που η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία, οι εργατοϋπάλληλοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγροτιά η νεολαία, η εργαζόμενη διανόηση, οι γυναίκες βλέπουν τις κατακτήσεις του να γκρεμίζονται, το 5% της μεγαλοαστικής τάξης σημειώνει αύξηση των υπερκερδών της.

Άρα και λοιπόν, η Απελευθέρωση την οποία προτείνουμε δεν αφορά «όλους τους Έλληνες», αλλά τα κοινωνικά στρώματα που δέχονται την παραπάνω επίθεση.

  • Δεν αφορά τους τραπεζίτες, τους εργολάβους, του μεγαλοξενοδόχους, το εφοπλιστικό κεφάλαιο, τους μεγαλοαγρότες της Μανωλάδας και όλους εκείνους που αποτελούν μέρος του προβλήματος.
  • Δεν αφορά τους προσκυνημένους στον παγκόσμιο νεοφιλελευθερισμό που θέλει μονόδρομο την υποταγή, την φτώχεια και την εκμετάλλευση.
  • Δεν αφορά τους φασίστες, τους ξενοφοβικούς, όσους θέλουν να γυρίσουν την ανθρωπότητα στα δέντρα.
«Άλλο ένα κόμμα της αριστερας», θα μας πουν, όσοι βιάζονται να αποδομήσουν την προσπάθεια μας. «Άλλο ένα μετωπο», θα πουν άλλοι:
 
α) Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού δεν καλεί σε συστράτευση επί του διπόλου δεξιά-αριστερά, το οποίο είναι ιδιαίτερα παρωχημένο ιδιαίτερα μετά την «πρώτη φορά αριστερά» του ΣΥΡΙΖΑ(δεξιά πολιτική με αριστερό μανδύα). Έχουμε όμως ιστορική αναφορά. Καλούμε κάθε προοδευτικό πολίτη που συμφωνεί στο αντιμονοπωλιακό-αντιιμπεριαλιστικό μας πρόγραμμα απελευθέρωσης ανεξάρτητα πολιτικής καταγωγής.
 
β) Δεν καμωνόστε πως είμαστε το μετωπο της απελευθέρωσης. Είμαστε μια μικρή μετωπική οργάνωση που θέλει αν διευρυνθεί, να προχωρήσει σε περεταίρω μετωπικές συμπορεύσεις, δημιουργώντας το αναγκαίο Πολιτικό Μέτωπο Απεέυθέρωσης. Ακόμα πιο αναγκαίο είναι όμως ένα Κοινωνικό Μέτωπο Απελέυθέρωσης. Αυτό θα αποτελέσει στη πραγματική δύναμη ρήξης με την εξαρτηση και την ολιγαρχία.
 

Με άλλα λόγια καλούμε τον λαό να πιάσει το νήμα από τις μέρες εκείνες του Δεκέμβρη, όταν οι δυνάμεις της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης και της οπισθοχώρησης επιβλήθηκαν στα οράματα του λαού για λευτεριά, ανεξαρτησία και προκοπή.

Οι συμβολισμοί, αν και σύμπτωση, είναι εξαιρετικοί. Το προσκλητήριο ανοιχτό.

Κανένας Δεκέμβρης δεν τελείωσε.

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *