Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

για έναν ελεύθερο λαό σε μια ανεξάρτητη Ελλάδα

Ανακοινώσεις/Δελτία τύπου

Δελτίο τύπου ίδρυσης της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεκέμβριος 2017

Θέμα: Ανακοίνωση δημιουργίας πολιτικής κίνησης.

            Η Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού αποτελείται από αγωνιστές και αγωνίστριες που, ανεξάρτητα από την πολιτική και ιδεολογική τους διαδρομή τους, μάχονται για:

* την απελευθέρωση του λαού από τα διπλά δεσμά του ξένου παράγοντα και της εγχώριας ολιγαρχίας, την εθνική ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη

τη φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση και τον παραγωγικό μετασχηματισμό της χώρας με γνώμονα τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας

την οργάνωση των λαϊκών αγώνων ως απαραίτητου όρου για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι

* τη συνεργασία και την ενότητα των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων, που συμφωνούν στην αναγκαιότητα δημιουργίας ενός λαϊκού πατριωτικού δημοκρατικού μετώπου που θα οδηγήσει στην απελευθέρωση του λαού και ενδιαφέρονται για μια τέτοια προοπτική.

            Ο στόχος της Κίνησης για την Απελευθέρωση του Λαού είναι μέσα από τη δράση της, η δημιουργία μετώπου αντίστασης στο εθελόδουλο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο της χώρας, ώστε ο λαός να απελευθερωθεί από τα δυσβάστακτα μνημόνια και την ξένη επιτροπεία.

            Εμφορούμενοι από τα οράματα του ΕΑΜ,  αγωνιζόμαστε για εθνική ανεξαρτησία και λαϊκή κυριαρχία. Σκοπός μας είναι η συστηματική ενημέρωση, η οργάνωση και δραστηριοποίηση των πολιτών για όσα συμβαίνουν στη χώρα και η συστράτευση σε ένα απελευθερωτικό αγώνα διαρκείας.

Καλούμε τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό να δώσει, σε όλα τα πεδία των κοινωνικών αγώνων, τη μάχη ενάντια στην υποτέλεια και την εξαθλίωση, ενάντια στην εξάρτηση και στους υπερεθνικούς οργανισμούς (Ευρωζώνη, ΕΕ, ΝΑΤΟ), ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό.

Για έναν κυρίαρχο λαό σε μια ανεξάρτητη πατρίδα.

            Κίνηση για την Απελευθέρωση του Λαού

kal.org.gr

kinisi.laou@gmail.com

Ακολουθεί συνημμένο το κείμενο των προγραμματικών κατευθύνσεων.

2017-07-2 πρόγραμμα Κίνησης

LEAVE A RESPONSE

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *